Nieuwe 150 Emoji’s voor Whatsapp

Er is een nieuwe update voor Whatsapp, en deze nieuwe brengt voor veel Emoji-fans goed nieuws. De nieuwe update brengt zeker zo’n 150 nieuwe Emoji’s.

De nieuwe Whatsapp-versie komt alleen uit voor Android-apparaten. Dit is versie 2.12.441 en biedt een volledig nieuw gedeelte in Emoji. In plaats van de eerdere zes categorieën zijn het er nu negen.

De categorieën “Smileys en Personen”, “Symbolen”, en “Vaak Gebruikt”. Nieuw zijn “Eten en Drinken” en “Dieren en Natuur”.

Eén van de nieuwe Emoji is een gezicht dat op de kop staat, het “Corna” teken, een Ned, een Robot, een Champagnefles, een Popcorndoos en diverse muziekinstrumenten.

Ook passend voor Valentijnsdag was een Hartje met uitroepteken. Voor Apple-gebruikers was er geen nieuwe update met deze Emoji’s. Zij hadden deze update al met versie Ios 9.1.

NS International gaat proefen doen met klantenservice via Whatsapp

NS International heeft maandag bekend gemaakt dat het een proef gaat beginnen met de klantenservice via Whatsapp.

Reizigers kunnen vanaf het moment dat ze het ticket hebben geboekt, tot het moment dat zij hun bestemming hebben bereikt in contact komen met NS International.

Deze proef zal zeker twee maanden duren. De berichtendienst is een aanvulling op de bestaande servicekanalen Twitter en Facebook. Volgens de NS wil een deel van de reizigers niet bellen als zij onderweg zijn, terwijl bijna iedereen een smartphone heeft met Whatsapp, en dit ook onderweg gebruikt.

Tijdens de proef zal bekeken worden of reizigers gebruik maken van de online berichtendienst en op welke manier dit gebeurt. Reizigers met binnenlandse tickets kunnen niet deelnemen aan deze proef.

“Reizen naar het Buitenland is net ietjes spannender dan een reis door Nederland. Juist dan kan een vraag via Whatsapp helpen om de reis vlot te laten verlopen.

Whatsapp werkt direct en iedereen is ermee bekend, wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 1 miljard Whatsapp-gebruikers. We willen snel een antwoord op de reizigersvraag kunnen geven.” zegt Marjon Kaper, directeur van NS International.