De populaireberichtendienst Whatsapp wordt nu voor iedereen Gratis

De populaire berichtendienst Whatsapp wordt nu voor iedereen Gratis.

Tot nu moesten klanten 89 eurocent betalen na het eerste gratis jaar, wat volgens onze gegevens eigenlijk in onze streken ook nooit betaald werd. Maar ook die kosten verdwijnen nu ook.

Whatsapp gaat nu op een andere manier geld verdienen, door bedrijven te laten betalen om via Whatsapp met hun klanten te kunnen communiceeren. Dat zei WhatsApp-Ceo Jan Koum tijdens de Duitse technologieconferentie DLD-conferentie in de Duitse stad München.

Het allerbelangrijkste nieuws: WhatsApp wordt gratis. Wie langer dan een jaar gebruik van Whatsapp wilde maken, moest in principe 89 cent betalen. Dat was het eigenlijk al gratis omdat steeds de proeftijd automatisch werd verlengd door Whatsapp zelf.

Maar soms werd het niet verlengd en konden gebruikers voor een dollar/ per jaar wel een abonnement afsluiten.

Gratis Whatsapp

Maar deze betalingen werkten niet goed en Koum zei zelf: “Het werkt gewoon niet zo goed en dus wordt Whatsapp dan maar volledig gratis.“

Bovendien was er een vrees bij de ontwakkelaars, dat mensen geen kredietkaarten hadden, vooral in de groeilanden. Dat verhinderde ook de groei van de App.

Whatsapp will daarom nu op een andere manier geld gaan verdienen, door bedrijven te laten betalen voor hun dienst. Ze krijgen dan wel speciale mogelijkheden, bijvoorbeeld een speciale omgeving om in groepen met hun klanten te kunnen communiceeren.

Via WhatsApp zouden bedrijven directer contact met hun klanten kunnen hebben.

Sommige Nederlandse bedrijven, waaronder de verzekeraar Ditzo, werken al met WhatsApp om hun klanten te woord te staan. Over het toevoegen van videobellen aan de dienst bleef Koum nog een beetje vaag. “We zullen het zien”, antwoordde de Ceo op de vraag of WhatsApp videobellen gaat ondersteunen. Het is al wel mogelijk om met Whatsapp te bellen via het Internet.

Daarom is de verwachting dat Videobellen binnenkort ook mogelijk zal zijn.

[wp_ad_camp_1]

You may also like...