SNS zet als eerst Bank Nederlands WhatsApp in als servicekanaal

SNS-start-met-webcare-via-Whatsapp-5763
SNS zet na een succesvolle pilot van een half jaar, als eerste bank in Nederland, WhatsApp in als een volwaardig servicekanaal voor haar klanten.

Klanten kunnen SNS “Appen”, waar en wanneer het de klant uitkomt. Onderweg in de bus, in een restaurant of thuis op de bank.

Van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur, en op zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur beantwoordt de bank alle appjes van haar klanten.

De Social Media blijft in populariteit groeien. Facebook, Twitter en LinkedIn zijn de bekendste voorbeelden. Ook hier is SNS op actief.

Sinds halverwege dit jaar zag SNS dat klanten viel liever via Facebook dan Twitter communiceren, dan per telefoon of in persoonlijk contact.

Het aantal vragen overschrijdt ruimschoots die van Twitter. Het reden hiervoor is dat je bij Facebook langere teksten kan sturen dan bij Twitter.

Maar ook WhatsApp, waarmee je onbeperkt berichtjes kunt versturen, is niet meer weg te denken.

In april dit jaar vroeg SNS als eerste Nederlandse bank een deel van haar klanten hun vragen ook via WhatsApp te stellen.

Tijdens deze testperiode werd al snel duidelijk dat klanten zo snel en eenvoudig mogelijk met de SNS in contact willen treden, zonder dat iedereen meeleest of meeluistert.

Nederlanders zijn al gewend om via WhatsApp met elkaar te communiceren en dat maakt gebruik erg laagdrempelig.

De reacties op de pilot met WhatsApp zijn zo succesvol dat SNS besloten heeft WhatsApp in te zetten als volwaardig servicekanaal.

Vanaf vandaag kunnen alle klanten per direct met de SNS “appen”. Het webcare-team van SNS beantwoordt de vragen.

SNS gaat zorgvuldig met gegevens die via WhatsApp binnen komen en verstuurt veiligheidshalve ook nooit vertrouwelijke gegevens in een app, zoals een saldo of een rekeningnummer.

Gewoon bellen met de bank blijft uiteraard altijd mogelijk via het 030 nummer in Utrecht. Klanten krijgen dan per direct een medewerker van SNS aan de lijn.

[wp_ad_camp_1]

You may also like...