Storing Whatsapp

WhatsApp wordt dagelijks wereldwijd door 1 miljard mensen gebruikt. En van de 17 miljoen mensen in Nederland, gebruiken 9,6 miljoen de app iedere dag. Het is daarom ook meer dan logisch dat er soms een storing ofwel ‘ storing WhatsApp ‘ in de app zit en deze geen berichten meer verstuurd. Geen gebruik kunnen maken van WhatsApp is erg vervelend en je wilt het liefst weten of het aan jouw telefoon ligt of aan een storing. Hoe weet je of het een storing is of jouw telefoon en wanneer komen deze storingen voor?

Storing WhatsApp of niet?

Als je telefoon geen berichten meer verzendt op WhatsApp, vraag je je als eerste af of het aan je telefoon ligt of aan het internet. Als dat niet het geval is, kan er sprake zijn van storing. Maar hoe kom je daar achter? Op de website Allestoringen.nl kun je snel zien of WhatsApp te maken heeft met een storing of niet, of er in de afgelopen 24 uur storingen zijn geweest en waar de meeste problemen mee zijn.

Wanneer storing WhatsApp?

Er zijn een aantal vormen waarin WhatsApp storingen voorkomen. Het kan bijvoorbeeld iets kleins in de app zelf betreffen zoals multimedia of het verificatieproces wat niet werkt. Meestal zijn de storingen echter zo groot dat de hele server meteen plat ligt. Er is sprake van een serverstoring als de berichten niet verzonden worden en er een klokje blijft staan in plaats van een vinkje. Bovendien zit er geen verandering meer in de ‘Laatst gezien’ status en wordt niemand weer als online weergegeven.
Echter kan het ook voorkomen dat je internetverbinding niet sterk genoeg is. Controleer de volgende dingen, als je denkt dat daar het probleem ligt:
• Check of je een sterke internetverbinding hebt door een andere app te starten of een webpagina te laden
• Reset je internetverbinding door op vliegmodus/wifi/4g uit en weer aan te zetten
• Restart je telefoon
• Als je via 4G appt, probeer dan eens verbinding te maken met WhatsApp door de Wifi te gebruiken.

WhatsApp Help

Als bovenstaande punten niet werken bij een storing WhatsApp, is er hoogstwaarschijnlijk een of jouw telefoonprovider heeft problemen en last van een interne storing. Als je problemen blijft houden met WhatsApp kun je altijd proberen de app opnieuw te installeren en ervoor te zorgen dat je de nieuwste versie van de app hebt. Als het dit allemaal niet oplost kun je de WhatsApp Help checken voor een antwoord of contact opnemen met WhatsApp zelf, bijvoorbeeld via Twitter.

Alternatieven

Een storing WhatsApp is natuurlijk erg vervelend, vooral als je midden in een gesprek zat met je moeder, baas of een plan aan het maken was voor een avondje uit met je vrienden/vriendinnen. Helaas kun je niets doen aan een storing op WhatsApp, behalve het uitwachten. Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden om met je vrienden te kunnen praten, zoals Facebook Messenger, Snapchat, Instagram DM’s en Twitter. Check de site van Alle Storingen om zeker te weten of er een WhatsApp storing is en daarna is het een kwestie van afwachten.