WhatsApp online

Wereldwijd gebruiken zo’n 1 miljard mensen dagelijks WhatsApp, waarvan 9,6 miljoen mensen in Nederland. We willen altijd online zijn, onze berichtjes checken, foto’s en video’s sturen en grappige momentjes opnemen in een spraakbericht. Er zijn verschillende manieren om op WhatsApp online te zijn en het is zeer makkelijk om te zien wanneer iemand online is of wanneer diegene voor het laatst online is geweest.

WhatsApp op mobiel

WhatsApp wordt het meest gebruikt met een smartphone en die optie heeft ook de meeste mogelijkheden. Naast het versturen van berichten, filmpjes en foto’s en spraakberichten, kun je ook bellen en videochatten met WhatsApp online op de smartphone. Je kunt gemakkelijk een status schrijven, mensen op mute zetten of blokkeren, en een nieuwe wallpaper voor de chatachtergrond kiezen. Daarnaast ben je als je je mobiel bij je hebt, en internet hebt, altijd en overal bereikbaar. Daarnaast kun je makkelijk smiley’s gebruiken en altijd je berichtgeschiedenis teruglezen, helemaal tot aan het allereerste wat je ooit hebt gezegd tegen een persoon.

WhatsApp op pc

WhatsApp gebruiken op de computer wordt inmiddels al door een hoop mensen gedaan: het is namelijk super handig. Er zijn twee manieren waarop je WhatsApp online op je pc kan gebruiken. De eerste is in de browser door te surfen naar web.WhatsApp.com en de tweede is door de desktop app te downloaden via de officiële site van WhatsApp. Met de webversie van WhatsApp kun je sneller reageren op je berichtjes doordat je het toetsenbord van je pc gebruikt in plaats van het kleine keyboard van je smartphone waar vaak typfoutjes uitkomen.

WhatsApp op tablet

Als laatst kun je WhatsApp online gebruiken op je Android tablet en iPad. Dit kan niet via de Google Playstore, dus je moet er wel wat meer moeite voor doen. Voor de iPad is de makkelijkste manier om de app te kopen via iTunes op je computer en vervolgens deze van je pc op je iPad zetten. Een andere manier is door je iPad te jailbreaken, wat inhoudt dat je de instellingen van je iPad verandert zo dat deze ook firma’s pakt die Apple niet erkent. Op je Android tablet is het een stuk makkelijker. Je moet WhatsApp installeren via een APK bestand. Dit doe je door in je Instellingen naar Security en dan Unknown Soures te gaan en deze aan te vinken. Download daarna WhatsApp via de officiële site en activeer ‘m met een telefoonnummer zodra deze gedownload is.

WhatsApp online

Je kunt gemakkelijk zien of iemand online is, online geweest is of wanneer iemand je berichten heeft gelezen. In het groene balkje bovenaan onder de naam van de persoon waarmee je chat staat of diegene online is of staat de tijd wanneer hij of zij voor het laatst online is geweest. Door de blauwe vinkjes kun je meteen zien of iemand je bericht bekeken heeft of niet. Gebruik jij al de webversie van WhatsApp of gebruik je liever WhatsApp op je iPad of tablet? Door WhatsApp op meer dan een apparaat te installeren ben je altijd en overal online.