WhatsApp op computer

Als je de hele dag hebt rondgelopen met je smartphone en berichtjes via WhatsApp heb zitten beantwoorden, dan ben je dat kleine toetsenbordje waarschijnlijk wel een beetje zat. Tijd om de computer op te starten en WhatsApp voor het web te installeren. Zo kun je op de hoogte blijven van al je berichtjes, terwijl je je telefoon kan laten liggen.

Hoe gebruik je WhatsApp op computer?

Er zijn twee opties waaruit je kunt kiezen om WhatsApp op je computer te gebruiken. De eerste optie is de webversie. Deze versie van WhatsApp open je in de browser door naar web.WhatsApp.com te gaan. Op die manier kun je WhatsApp open hebben staan als tabblad, terwijl je aan het werk bent. Een andere optie is de desktop app installeren. Dit doe je door naar de officiële site van WhatsApp te gaan en de app te downloaden. In dat geval staat WhatsApp bij programma’s en kun je ‘m naar je bureaublad slepen of in je taakbalk zetten als sneltoets.


Computer algemeen
Inloggen WhatsApp op computer

Je moet op beide webversies van WhatsApp inloggen met een QR-code. Deze moet je scannen met je smartphone. Ga naar WhatsApp op je mobiel, open het menu, klik op WhatsApp Web en klik vervolgens op het plusje rechtsboven. Hiermee start je een nieuwe websessie. Gebruik je mobiel vervolgens om de code op je computerscherm te scannen. Dit duurt ongeveer twee seconden en dan kan je appen vanaf je computer.

Notificaties

Door WhatsApp te installeren op je computer, krijg je via een pop-up en een geluidje de melding wanneer je een berichtje binnenkrijgt. Je kunt ze echter ook uitzetten via Instellingen, als je de pop-up of het geluidje niet fijn vindt. Het is aan te raden om of het geluidje of de pop-up aan te laten staan, zodat je meteen weet wanneer je een berichtje binnenkrijgt wanneer je WhatsApp op je computer gebruikt en je telefoon niet in de buurt ligt.

Opties

WhatsApp op de smartphone en de computer is bijna identiek, de computerversie mist alleen een paar opties. Zo kun je met de webversie niet bellen of videochatten en worden alle foto’s en filmpjes die je toegestuurd krijgt niet automatisch opgeslagen, zoals dat op de smartphone wel gebeurd. Je kunt de foto’s en filmpjes echter wel handmatig ergens op je computer opslaan. Ook kun je op de mobiele versie zelf een wallpaper kiezen als chatachtergrond terwijl je op de computer alleen een standaard neutrale kleur kunt uitkiezen. Je kunt bij de versie op de computer ook gesprekken beginnen en groepschats aanmaken en net zoals bij de mobiele versie zien wanneer je bericht verstuurd is en wanneer deze bekeken is.

Voordelen en nadelen

Het voordeel van WhatsApp op de computer is dat je snel kan reageren met het toetsenbord van je pc in plaats van het kleine keyboard van je smartphone. Een nadeel is wel dat je altijd je telefoon bij je moet hebben met internetverbinding én een opgeladen batterij. Anders werken de webversie en desktopversie van WhatsApp niet.