WhatsApp op iPad

Met WhatsApp kun je niet alleen chatten op je smartphone of pc, maar ook met Whatsapp op iPad. WhatsApp is super populair en ongeveer 1 miljard mensen wereldwijd gebruiken de app dagelijks. Je kunt er mee chatten, filmpjes en video’s mee versturen en zelfs mee bellen en videochatten. Heb jij WhatsApp nog niet op je iPad maar wil je dat wel graag? Lees dan snel verder over hoe jij WhatsApp op je iPad kan krijgen.

Whatsapp op iPad installeren

WhatsApp is eigenlijk niet gemaakt voor de iPad of de tablet, en daarom is de app ook niet te downloaden in de Google Playstore of Appstore. Voor de iPad zal dus een andere manier verzonnen moeten worden om alsnog WhatsApp op je iPad te kunnen gebruiken. Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden waardoor je alsnog de berichtenapp op je iPad kan zetten en deze zo kan gebruiken.


Computer algemeen

Whatsapp op iPad opties

Een van de eerste opties is meteen de makkelijkste en dat is net als bij WhatsApp op de pc, de webversie van de app gebruiken door naar web.WhatsApp.com te surfen in je browser. Hierdoor hoef je alleen maar de QR-code te scannen en kun je daarna meteen chatten met je contacten. Een nadeel hiervan is is dat het geen app is, dus je steeds de url in je browser in moet typen om te kunnen WhatsAppen op je iPad.
Een andere optie is om je iPad te jailbreaken. Door een jailbreak op je iPad te zetten, pakt je tablet ook software die niet door Apple wordt herkend. In dat geval kun je dus ook WhatsApp op je iPad installeren. Hoe je je iPad jailbreakt en vervolgens WhatsApp op je iPad zet, wordt later uitgelegd.

WhatsApp kopen

WhatsApp op iPadWhatsApp kan wel op je iPhone, maar is niet gratis. Als je de app via iTunes aanschaft, kun je deze later op je iPad zetten. Als je de app hebt gekocht via iTunes op de computer en je hebt iPhone configuration Utility gedownload, kun je WhatsApp naar je iPad verplaatsen. Dit doe je door je iPad te koppelen aan de pc en iPhone Configuration Utility te openen zodat je WhatsApp kan toevoegen. Dit doe je door deze stappen te nemen:
• Je klikt op ‘Add’
• Vervolgens zoek je de WhatsApp app op met de naam ‘WhatsApp.ipa.’
• Ga via het kopje ‘Devices’ naar je iPad
• Klik op ‘Applications’
• Zoek de WhatsApp en klik op ‘Install’
Nu staat WhatsApp op je iPad en kun deze gebruiksklaar maken.
iFunbox
Een andere optie om via je pc WhatsApp op je iPad te zetten is via iFunbox en met behulp van een iPhone. Net als bij de vorige alinea, download je WhatsApp via iTunes, maar in plaats van iPhone Configuration Utility, download je iFunbox. Dit is een file manager die de bestanden van je iOS-apparaten beheert. Als je iFunbox gedownload heb, sluit je je iPad aan aan de pc en klik je op Install App. Kies het .IPA-bestand dat je hebt opgeslagen en installeer deze op je iPad. Daarna kun je de iPad loskoppelen van de computer, moet je de app machtigen op een iPhone. Installeer de app een willekeurige iPhone met een simkaart die niet aan je WhatsApp account is gekoppeld. Als je WhatsApp al hebt, verwijder en reïnstalleer de app dan (maar vergeet niet eerst je gesprekken te backuppen). Je kunt een oude simkaart gebruiken om de app te activeren. Open WhatsApp op je iPhone en registreer je. Als je de code via een smsje krijgt en deze hebt ingevoerd, sluit je de app af. Vervolgens zet je de machtiging van je iPhone naar je iPad door je iPhone aan te sluiten op je pc, naar iFunbox te gaan en User Application te kiezen. Zoek WhatsApp en sleep alle Documents en Library mappen naar je bureaublad. Koppel je iPhone los van je pc en sluit de iPad aan. Ga dan opnieuw naar User Applications > WhatsApp zodat je de twee mappen op je bureaublad naar deze map kan slepen. Voilà, je kunt nu WhatsApp gaan gebruiken via je je iPad.

Hoe jailbreak je je iPad?

Voor de verschillende iOS versies zijn er ook verschillende manieren om je iPad te jailbreaken. In deze korte handleiding wordt de jailbreak van iOS 9.3.3. behandeld. Totoateam heeft een jailbreak gecreëerd die je via je iPhone of iPad zelf kan installeren. De jailbrek ondersteunt een groot aanbod van iPhone en iPad apparaten en niet alleen iOS 9.3.3. maar ook iOS 9.2, iOS 9.2.1. en iOS 9,3, 9.3.1 en 9.3.2. Voordat je je iPad jailbreakt, maak wel een backup van je bestanden. Een jailbreak gaat niet altijd goed en het zou zonde zijn als alles kwijtraakt.
De stappen tot jailbreak
• Als eerste moet je Find My iPhone, codelot en Touch ID uitzetten. Dit doe je door naar Instellingen > iCloud of Instellingen > Touch ID te gaan.
• Open nu Safari op je iPhone of iPad en ga naar https://www.birdflightapp.com/apps/6159/app-builds/TTJailbreak/public
• Klik op het Install knopje en wacht nu totdat de PP-app gedownload wordt op je apparaat
• Nu staat er een app genaamd PP op je apparaat. Je moet wel eerst de ontwikkelaar vertrouwen en dit doe je als volgt: Instellingen > Algemeen > Apparaatbeheer > en vertrouw de ontwikkelaar KRAM AL NEAMI BUILDING MATERIALS TRADING CO (L.L.C).
• Open de app en accepteer push notificaties
• Klik op de grote cirkel, wacht een paar seconden en druk daarna op de power knop van je toestel. Druk daarna nog een keer om je toestel te ontgrendelen en als het goed is zie je nu een notificatie dat je toestel met succes is gejailbreakt. Op je telefoon staat nu de Cydia-app. Als je daarop klikt kun je de iOS 9.3.3. jailbreak gebruiken.

De voordelen van jailbreaken

Niet alleen kan je straks door je iPad te jailbreaken gebruik maken van WhatsApp, er zitten nog meer voordelen aan. Door je iPad te jailbreaken kun je allerlei Tweaks installeren die het gebruik van je iPad een heel stuk makkelijker maken. Ook kun je het thema van je iPad aanpassen en zelfs de icoontjes op je iPad veranderen of een ander lettertype installeren. Met de Cydia-app krijgen heel veel apps, die Apple niet doorlaat, een tweede kans waardoor je deze alsnog kan installeren op je iPad.
De nadelen van jailbreaken
Er zitten natuurlijk ook nadelen aan een jailbreak. Je iPad kan wat trager worden, maar dit verschil is maar minimaal. Je iPad heeft een grotere kans om een virus te krijgen door dat je apps installeert die bij Apple niet door de veiligheidscheck zijn gekomen.
Een ander nadeel is dat de spellingscorrectie het niet meer doet na een jailbreak en als je je iPad jailbreakt, vervalt je garantie. Als laatste werkt je jailbreak niet meer zodra je iOS update. In dat geval moet je wachten op een jailbreak voor de nieuwe iOS versie.

Waarom WhatsApp op je iPad?

Natuurlijk is er de vraag, waarom zou je WhatsApp installeren op je iPad.. je hebt het immers al op je smartphone. Niet iedereen vindt het fijn om met het kleine keyboard van een smartphone constant te appen. Daarom gebruiken ook veel mensen WhatsApp op hun pc, omdat ze dan sneller kunnen typen. Maar als je iemand bent die veel vaker een iPad gebruikt dan een laptop, dan kan het fijn zijn om WhatsApp op je iPad te installeren. Je scherm is groter, evenals je toetsenbord, en alle foto’s en andere bestanden die op je iPad staan kun je meteen doorsturen via WhatsApp zonder een omweg. Je moet er wat voor doen, maar dan kun je ook gewoon appen via je iPad.