WhatsApp op laptop

Ben jij ook zo’n fervente WhatsApp gebruiker, maar irriteer je je altijd aan het kleine keyboard op je smartphone? Typ jij een stuk sneller op het toetsenbord van je laptop, maar wil je wel graag appen met je vrienden en familie? Installeer dan nu de desktop app van WhatsApp of surf naar web.WhatsApp.com. WhatsAppen op je laptop: het kan!

WhatsApp Web

Je kunt via je laptop WhatsApp op twee manieren gebruiken. De eerste manier is met WhatsApp Web. Dit is de WhatsApp versie in je browser en is dus gewoon een website. Je moet wel je telefoon bij de hand hebben om te kunnen inloggen, omdat je de QR-code moet scannen. Als je naar web.WhatsApp.com gaat staat er een code die gescand moet worden. Open nu WhatsApp op je telefoon, klap het menu uit en klik op WhatsApp Web. Klik vervolgens op het plusje bovenin en scan de code. Daarna kun je appen via je laptop.


Computer algemeen

WhatsApp op laptop

De tweede manier om WhatsApp op je laptop te gebruiken is via de desktop app. Om deze te downloaden moet je naar de officiële site van WhatsApp gaan. De desktop app is handig, omdat deze automatisch bij je programma’s staat, op je bureaublad of in je taakbalk, waardoor je ‘m snel kan aanklikken om te gebruiken. Bij de browserversie moet je eerst Chrome of een andere browser opstarten en vervolgens naar de website gaan. Door de desktop app te gebruiken heb je een tabblad minder in je browser en krijg je notificaties op je pc binnen door een pop-up. Verder werken beide versies voor WhatsApp op de laptop hetzelfde als de smartphoneversie, alleen kun je met de webversies niet bellen of videochatten.

De voordelen van WhatsApp op de laptop

Waar Facebook juist van de browser versie naar een speciale Messenger app is gegaan, is het bij WhatsApp andersom. De app was in eerste instantie ontwikkeld voor de telefoon, maar is nu ook te gebruiken op de laptop. Net als met je smartphone, kun je je laptop overal mee naar toe nemen. Als je internet hebt op school, op je werk of bij dat cafeetje waar je graag zit te werken, kun je makkelijk WhatsApp openen op je laptop zonder je mobiel te hoeven pakken. Je hebt ook geen last meer van al die typfoutjes door het kleine keyboard op je smartphone en je kunt een stuk sneller reageren, wat vooral handig is als je een lang verhaal moet typen.

De nadelen van WhatsApp op de laptop

Het enige grote nadeel is dat je altijd je telefoon in de buurt moet hebben. Je smartphone heeft namelijk altijd een internetverbinding én een opgeladen batterij nodig, anders werken de webversies van WhatsApp ook niet. Bovendien moet je de QR-code scannen met je telefoon, dus als je ergens anders wilt inloggen, moet je ook je telefoon bij de hand hebben. Echter wegen de voordelen zwaarder dan de nadelen en is WhatsApp op je laptop een hele fijne oplossing. Je kunt je telefoon gewoon laten liggen en alsnog in contact blijven met je vrienden.