WhatsApp op PC

WhatsApp op PC is eenvoudig voor elkaar te krijgen. Wil jij WhatsApp op PC hebben? Wij leggen in dit artikel uit hoe dat werkt. WhatsApp is een super populaire app om berichtjes, foto’s, video’s en spraakberichten mee te verzenden en zelfs om ermee te bellen en videochatten. Maar wist je ook dat je WhatsApp op je PC kan gebruiken? Het is super makkelijk om te appen via je computer en heeft een hoop voordelen. Wil jij ook WhatsApp gebruiken via de pc? Lees dan snel verder.

Web WhatsApp

Er zijn twee manieren waarop je WhatsApp op je computer kan gebruiken. De eerste manier is via je browser. Dit doe je door naar de site web.WhatsApp.com te surfen. Daar moet je een QR-code scannen om gebruik te kunnen maken van de app. Dit doe je heel gemakkelijk door in de app op je mobiel het menu uit te vouwen en op WhatsApp Web te klikken. Klik vervolgens op het plusje rechtsboven, scan de code op je computerbeeldscherm en vervolgens ben je ingelogd met WhatsApp op je computer en kun je meteen beginnen met chatten. Het is echter wel nodig dat je je telefoon bij de hand houdt. Als je telefoon geen internet heeft, kun je WhatsApp niet in je browser gebruiken.


Computer algemeen

Desktop app

Naast WhatsApp in je browswer, heeft WhatsApp ook een desktop app. De app wordt gesynchroniseerd met je telefoon, maar functioneert als losstaand programma. Net zoals bij WhatsApp Web, moet je je telefoon gebruiken om de QR-code te scannen al voordat je gebruik kan maken van de desktop app. Met de desktop app ontvang je notificiaties op je computer, net zoals op je telefoon, waardoor je meteen kunt zien wie jou een berichtje stuurt. De desktop versie is te downloaden via de site van WhatsApp. De app op pc werkt bijna hetzelfde als de webversie en de mobiele versie.

De voordelen van WhatsApp op pc

Er is niet voor niets een webversie uitgebracht van deze populaire berichtenapp. Waar bij Facebook mensen op de pc en op smartphone met elkaar kunnen chatten via Facebook Messenger, kan dit met WhatsApp nu ook via de browser of desktop app en via je smartphone. Wat zijn de voordelen van het gebruiken van WhatsApp op je computer? Als eerste kun je supersnel reageren omdat je het toetsenbord van je computer gebruikt, in plaats van dat kleine keyboard op je smartphone waarmee je constant typfoutjes maakt. Als tweede hoef je niet constant je telefoon te pakken als je een berichtje krijgt. Je kan tijdens het werken op je computer, gewoon het tablad in Chrome openen of de desktop app wanneer je een berichtje krijgt. Als derde en laatste wordt er niks op je pc opgeslagen qua berichten, maar wordt alles op je telefoon opgeslagen.

De nadelen van Whatsapp op PC

Er zitten een aantal voordelen aan WhatsApp gebruiken via je de pc, maar ieder voordeel heeft zijn nadeel, dus ook WhatsApp Web. Zo moet je je telefoon in de buurt hebben liggen, omdat je a) je mobiel nodig hebt om de QR-code te scannen en b) je telefoon internet nodig heeft en opgeladen moet zijn om gebruik te kunnen maken van de PC-versie. Als je geen wifiverbinding hebt, dan verbruikt de webversie een heleboel data. En omdat je telefoon constant in verbinding staat met de webversie, gaat de batterij er ook snel doorheen.

Zakelijk Whatsapp op PC

Door ook zakelijk gebruik te maken van WhatsApp, kun je sneller reageren op klanten en collega’s en al helemaal als je WhatsApp Web gebruikt tijdens werk op kantoor. Klanten vinden het fijn om snel reacties terug te krijgen, we zitten in het internettijdperk, dus daar zijn we inmiddels aan gewend. Door met je klanten te communiceren via WhatsApp kun je er snel achter komen wat de klant wilt en daarop in spelen. Daarnaast is het persoonlijk, zijn de gesprekken terug te lezen in geval van onduidelijkheden en kun je om de communicatie te vergemakkelijken meteen foto’s en filmpjes sturen voor meer informatie.

Groepsgesprekken

Je kunt een groepsgesprek aanmaken voor je collega’s met WhatsApp op PC, om snel zaken te kunnen bespreken die gaande zijn. Door WhatsApp open te hebben op je computer tijdens het werken, kunnen collega’s snel reageren op informatie en erop inspringen. Daardoor wordt WhatsApp efficiënt gebruikt tijdens kantooruren. Het is bovendien erg makkelijk om op alle computers een desktop app te laten installeren. Uw medewerkers hoeven dan alleen in te loggen door met hun telefoon de QR-code te scannen.

Notificaties met WhatsApp op PC

Net zoals op je smartphone, krijg je op je pc ook notificiaties binnen als je een WhatsAppberichtje binnenkrijgt. Dit is in de vorm van een pop-up waarin staat aangegeven wie je een berichtje gestuurd heeft gepaard met een geluidje. Dit kun je aan en uitzetten via Instellingen op de Webversie. Je kunt ervoor kiezen om alleen de pop-up uit te zetten, alleen het geluidje of allebei. Echter is het wel handig om een van de twee aan te hebben staan, zodat je meteen weet wanneer je iets binnenkrijgt als je WhatsApp gebruikt op je computer.

Bellen

Via WhatsApp op PC kun je ook spraakberichten versturen, indien je toestemming geeft aan de app om je microfoon te gebruiken. Wat dat betreft is deze functie hetzelfde als op de mobiele versie. Echter kun je met webversie van WhatsApp geen gebruik maken van de belfunctie en videochatfunctie. Deze zijn (nog) niet beschikbaar voor de webversies. Als je wilt bellen via WhatsApp of wilt videochatten moet je je telefoon gebruiken.

WhatsApp opties

Veel opties die de mobiele versie heeft, kun je ook gebruiken met de webversie. Zo zie je ook in de webversie wanneer een bericht wel of niet verstuurd is, of deze is aangekomen en of deze is gelezen. Echter worden alle foto’s en video’s die jij krijgt, niet automatisch gedownload op je pc, dit moet je handmatig doen. De foto’s worden wel opgeslagen op je telefoon, ook als je de webversie gebruikt. Handig aan de webversie is dus als je een foto binnenkrijgt die je op je pc wilt hebben, je alleen de desktop app hoeft te openen en je kunt zo de foto overal op je pc opslaan. Met de mobiele versie kun je ook je achtergrond aanpassen van WhatsApp door een andere wallpaper te gebruiken. Deze kun je van WhatsApp zelf kiezen of eentje uit je eigen galerij. Met de webversie gaat dit niet. Je kunt de chat wallpaper wel veranderen, maar je hebt alleen keuze uit neutrale kleuren. Je kunt via de webversie ook een nieuw gesprek beginnen of een groepschat aanmaken.

Populair

WhatsApp op PCVan de ongeveer 17 miljoen mensen die ons land telt, gebruiken er 12,1 miljoen mensen WhatsApp. Daarvan gebruiken 9,6 miljoen mensen de app dagelijks. In totaal gebruiken zo’n 1 miljard mensen per dag de app. Het is dé vervanger geworden van de sms en dat is ook wel logisch. De webversie is nog niet zo populair als de app op de mobiel, maar langzamerhand gebruiken ook steeds meer mensen WhatsApp Web of de desktop app om te communiceren met hun familie of vrienden. WhatsApp wilt nog meer functies toevoegen, zoals de mogelijkheid om YouTube video’s in de app te laten afspelen en om berichtjes in te trekken, maar daar zijn ze nog mee bezig. De YouTube functie wordt momenteel getest, maar zal binnenkort de wereld in worden gestuurd.

Gebruik jij WhatsApp op PC?

App jij nu alleen nog met je smartphone? Log dan nu in via web.WhatsApp.com in je browser of download de desktop app via de officiële site van WhatsApp. Zo kun je je telefoon gewoon naast je laten liggen terwijl je toch op de hoogte blijft van alle berichten die binnen komen én kun je meteen een stuk sneller reageren.