Whatsapp verhoogt Groepchat van 100 naar 256

Whatsapp heeft het getal van mogelijke deelnemers in een groepchat van 100 naar 256 verhoogt. Je krijgt dit dankzij een servervoudige update berichtte NDTV.

Dit gebeurt bij IOS-versie 2.12.13 en voor Andriod-apparaten bij 2.12.367. Blackberry, Windows Phone en andere platformen zullen binnenkort volgen.

De vorige maximale grootte van mensen in een groep was 100, zodat de verlenging voor de meeste gebruikers geen praktische betekenis hebben of zelfs onaangenaam effect heeft.

In commentaren was er sprake van dat de nieuwe feature sneller tot het deinstalleeren van de App kan leiden of dat de telefoon uit ergernis door de ruimte wordt gegooid.

Voor chaos in de chats waarschuwt ook de Android Police. Ze waarschuwen ervoor om vooral ’s nachts de telefoon niet aan te laten. Ook een ruzie zou niet meer zo makkelijk te stoppen zijn met 256 gebruikers in de groep.

Techinsider speculeert al of de messengerdienst hiermee niet een stap richting hun gebruikers heeft gedaan, maar een stap richting naar het geld. In de zakelijke omgeving, heeft dit duidelijk veel meer zin.

Whatsapp werd Gratis

Ten minste één stap richting de zakelijke omgeving heeft WhatsApp onlangs gedaan in verband met de afschaffing van de jaarlijkse vergoeding van 99 US-cent of 89 Eurocent per jaar naar helemaal gratis.

Het wegvallen van de inkomsten zou volgens Whatsapp niet door reclame vervangen worden maar door bedrijven en organisaties waar de gebruikers bijhoren.

Bijvoorbeeld zou het voor een bedrijf volgens Whatsapp mogelijk zijn om Whatsapp tegen betaling te laten gebruiken of als een special pakket aanbieden.
Facebook had Whatsapp in februari 2014 overgenomen voor een “kleine” bedrag van 19 miljard euro.

Toen versprak de CEO van Whatsapp Jan Koum zich dat de dienst onafhankelijk van Facebook zou blijven. Sindsdien heeft hij meerder keren beweert dat het onafhankelijk zal blijven van Facebook, maar de in vorige Beta-versie werd een ontdekking gedaan dat de app, accountinformatie kon uitwisselen met Facebook.
Het doel van dit zou een betere „Facebook-ervaring“ zijn. Dankzij dit gaf Electronic Frontier Foundation een waardering van de Facebook Gebruikers- en
databescherming als erg slecht.

De bescherming van Apple en Dropbox kregen de beste waardering.

You may also like...